Skip to content

VA Keur

Reparatiebedrijf Kooy is een VA-keur keuringsbedrijf. VA staat voor Veiligheid Arbeidsmiddelen. Het keurmerk is een samenvoeging van de COM-keur en Vebit. Deze keurmerken zijn in februari 2016 samengevoegd tot VA-keur, om zo een sterker keurmerk te realiseren. Oud Vebit leden zijn sindsdien gebruik gaan maken van het digitale keursysteem van COM-keur. COM-keur bedrijven zijn onderworpen aan de steekproef die bij Vebit gebruikelijk was. De VA-keur is nu één sterk keurmerk voor al uw arbeidsmiddelen, met een complete keuring en een gedigitaliseerde en inzichtelijke rapportage. VA-keur heeft een landelijk dekkend netwerk van ruim 250 gecertificeerde keurbedrijven en ruim 1200 gecertificeerde keurmeesters.

VA-keur voor uw bedrijf

Al uw arbeidsmiddelen, zoals machines, werktuigen en gereedschap moeten periodiek worden gekeurd op veiligheid. Dit is een vereiste voor alle arbeidsmiddelen en machines in de land- en tuinbouw, groenbeheer, infrastructuur en interne bedrijfslogistiek. Gebruikers van het keurmerk zijn zich steeds meer bewust van de veiligheidsrisico’s van het gebruik van gereedschappen en ze nemen steeds vaker maatregelen om problemen te voorkomen. Door gereedschappen en machines regelmatig te laten keuren wordt de veiligheid geborgd. Het VA-keurmerk is toepasbaar op al uw arbeidsmiddelen; van klein gereedschap tot las- en snijapparatuur en van ladders en trappen tot aanhangwagens. Dit maakt het keurmerk praktisch, eenvoudig toe te passen en kostenbesparend. De VA-keur is ISO 27001 gecertificeerd. U kunt erop vertrouwen dat de informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk wordt behandeld en veilig wordt opgeslagen.

VA-keur door Reparatiebedrijf Kooy

Reparatiebedrijf Kooy verzorgt de periodieke keuring van uw arbeidsmiddelen. Wij zijn een gecertificeerd, onafhankelijk keuringsbedrijf. U kunt dus bij ons terecht voor de keuring van al uw machines, werktuigen en gereedschap. Wij kunnen u van tevoren informeren over uw keuringsplicht, maar u kunt ons ook bellen om een afspraak te maken. Het is mogelijk artikelen bij ons af te leveren voor keuring, maar de inspecteur komt ook graag bij u op locatie om zo alle arbeidsmiddelen te controleren.

 

× Hoe kan ik u helpen?